KVAAKKU

Kvaakku nro 32 ilmestyi taas jouluksi 2015.

Jos sinulla on ideoita tai kuvia seuraavaan lehteen tai haluat ostaa lehden, ota yhteyttä Hanna Välitalo 050 3751800. Myös valmiita juttuja otetaan kiitollisuudella vastaan!

Mikä on Kvaakku?

Kvaakku on Korkeaojan kyläläisten itse tuottama ja suurimmalta osin rahoittama kylälehti – jo 80-luvun lopulta ilmestyneenä. Se on alusta asti tehty tasokkaasti kirjapainossa painamalla ja myyty kyläläisille sekä muille kylän elämästä kiinostuneille. Lehti ilmestyy tällä hetkellä kerran vuodessa ennen joulua. Lehti maksaa 10€ painokulujen kattamiseksi, ja siihen sisältyy Kvak ry:n yhden hengen jäsenmaksu.

Toimitus

Kvaakun toimituskuntaan on kuulunut vuosien varrella kirjava joukko kyläläisiä. Varsinaista koulutusta ei aiheeseen ole alun perin kellään ollut ja alkuvuosina lehden ulkoasun taitto ja paino hankittiinkin ostopalveluna silloisesta Satapainosta. Toimituskunnassa on aina ollut vakituisemman porukan lisäksi myös ”freelance-toimittajia”, eli satunnaisesti juttuja ja kuvia muiltakin kyläläisiltä.

Sisältö

Lehden sisällön suhteen on ollut koko ajan muutama periaate; lehti ei ole poliittisesti tai uskonnollisesti kantaaottava eikä se sisällä maksettuja mainoksia.

Lehden suurimpia arvoja on sen merkitys kylämme historian tallentajana. Kvaakkuun on aina pyritty saamaan erilaisia, ajankohtaisia henkilökuvia kyläläisistä, mutta myös joka lehdessä on pala vanhaakin historiaa. Kvaakku on tietoisesti pyrkinyt sivuilleen tallentamaan kylän vanhempien asukkaiden muistikuvia elämästä Korkeaojalla viime vuosisadalla.

Sisältötoivomuksia toteutetaan jatkuvastikin ja Kvaakun toimituskunta ottaa ilomielin vastaan aiheita tai kuvia jatkossakin.